Son Eklenenler

9 Nisan 2014 Çarşamba

Ortodondik Tedavi Aşamaları Nelerdir ?

ortodonti-tel-tedavisi2Diğer tedavilerde olduğu gibi ortodonti diş tedavisinde de tedavinin ilk aşaması tedavi edilecek rahatsızlığın alanı ve şiddetine bağlı olarak uygulanacak tedavi şeklinin belirlenmesidir.

Başlangıçta hasta ve rahatsızlığıyla ilgili kayıtlar oluşturulur, hastanın çene ve diş bozukluklarının panoramik ölçüleri alınır, çeşitli analizler yapılarak hastanın durumuna göre tedavi yöntemi belirlenir. Bu tedavi yöntemi ve süreci hastayla anlatılır ve bu aşamadan sonra ortodontik tedaviye başlanır.

Ortodontik tedavide diğer bir aşama ise üst üste binen ve çekimi gereken dişler varsa bunların çekilmesidir. Daha sonraki aşamada braketlerin yerleştirilmesi işlemi yapılır. Braket ve tellerin takılmasından sonra ise hasta düzenli aralıklarla kontrole çağrılır. Ortodontik tedaviler uzun süreli tedavilerdir. Her seansta dişlerin hareketleri, istenilen konuma gelip gelmedikleri izlenir. Buna göre tellerin gerginliği ayarlanır.

Ortodontik tedaviler her yaş grubuna uygulanabilmektedir. Erken yaşta başlanan tedaviler daha kısa sürede tamamlanabilir. Bu tedaviler genellikle tek aşamada tanımlanmaktadır. Eğer tedavide bir cerrahi müdahale gerçekleştirilecekse o zaman hastanın belli bir büyüme ve gelişim dönemini tamamlamış olması gerekebilir.

Erkenyaşta başlanan tedavi hem yapılan işlemleri kolaylaştırır hem de tedavinin daha kısa sürede tamamlanmasını sağlar. Ortodontik tedavide hekim mahareti kadar sağlıklı bir doktor, hasta iletişiminin kurulması önemledir. Çünkü tedavi sürecinde hastanın uyması gereken bazı kurallar vardır. Hasta bu kurallara uyduğu sürece başarı mümkündür. Çünkü bazı hastalar doktorların verdiği tavsiyelere uymamakta, tedavi aşamalarını aksatmaktadır. Bu durum hem diş teli tedavisinin süresini uzatmakta hem de maliyeti artırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder