Son Eklenenler

9 Nisan 2014 Çarşamba

Lingual Ordonti

Ortodonti tedavisi her yaştan olan kişilere uygulanabilecek bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. İleri yaştaki kişiler özellikle de bayanlar ortodontik tedavisi için estetik kaygılar taşıyabiliyorlar. Estetik kaygının giderilmesi için kullanılan estetik görünümlü braketler bir nebze olsun hastaları rahatlatmıştır. Günümüzde yeni yeni yayılmaya başlayan

Lingual Ortodonti ile normal diş telleri arasındaki farklar


 

Lingual ortodonti tedavisinde braketler gizlenerek estetik görüntü bozukluğunun önüne geçilmiş bulunulmakta. Lingual Ortodontik tedavisinde braketler dişin görünmeyen kısmına, yani dile bakan iç yüzeylere uygulanır.Bu sayede braketler ve braket oluklarından geçen teller dişler tarafından korunur ve saklanırlar.Klasik diş telleri ve braketler standart ölçüler de üretilmektedir. İnsanların dişlerinin ön yüzeylerinin çoğunlukla aynı olması bu braketlerin standart üretilmesinin tek sebebi olmuş bulunmaktadır. Dişlerin arka yüzeyine kişiden kişiye farklılık gösterdiği için Lingual tedavide standart braketler kullanılamamaktadır.

Lingual ortodonti tedavisinin yaygınlaşmasıyla birlikte kişiye has braketler üretilmeye başlanmış bulunmaktadır. Lingual ortodonti tedavisi da yukarıda da söylendiği gibi braketlerin dişlerin arka yüzeylerine uygulanması esasına dayanmaktadır. Lingual ortodonti tedavisinin uygulanması için hastanın diş yapısı silikon kalıplar halinde alınır. Alınan bu silikon kalıplar yurt dışına gönderilerek kişiye özel braketler sipariş edilir. Lingual ortodonti tedavisi ile son derece estetik ve görünmez braketler kullanılır.

Lingual braketlerin ülkemizde üretimi yapılmadığı için yurt dışından getirilmesi gerekmektedir, bu da klasik braket sistemine göre hem tedavide maliyeti artırmakta hem de tedavide zaman kaybına yol açan bir sebep olmaktadır. Fakat, estetik endişeler ve duyarlılığı yüksek olan hastalar bekleme müddetinin uzun olmasını kabullenmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder